O klubu

2001. godine klub organizira demonstracije u OŠ „Turanj“  gdje je interes za ovaj sport pokazalo 40-ak djece. Uz dogovor ravnatelja škole uspijevamo dobiti termine za treninge koji su bili dosta nezgodni s obzirom na školske smjene, što je rezultiralo angažiranju za pronalazak prostora koji nam nudi adekvatne termine.

rrrtt

U dogovoru sa mojim prijašnjim trenerom Miroslavom Ivankovićem unajmljujemo prostor u Grabriku  i uređujemo u dvoranu za taekwondo. TK klub „Dijamant“, počinje organizirati razne demonstracije po osnovnim i srednjim školama te se otvaraju  sekcije  u OŠ „Mahićno“ i  OŠ „Draganić“ gdje je 70-tak  djece  pokazalo velik interes za ovaj sport.

2006. godine započinjemo sa demonstracijama po vrtićima gdje je dječja znatiželja za ovom vještinom osobito došla do izražaja te se otvara i sekcija za djecu predškolske dobi  u dvorani vrtića „Dubovac“.

2009. godine TKD klub“ Dijamant“ mijenja ime u „TK Prana“ , te započinje sa treninzima  u domu HV Zrinski . Iste godine ponovno su organizirane demonstracije po svim vrtićima u Karlovcu te klub  posjeduje jednu stabilnu strukturu djece predškolske dobi i djece školske i studentske dobi koji  u zasebnim terminima danas marljivo treniraju u klubu.

Taekwondo klub „Prana“ je osnovan 30.09.2009. godine. Prije njegova osnivanja je pod vodstvom Miroslava Ivankovića  od 1998. do 15. 09. 2009. djelovao kao TK klub  „Dijamant“  te je u svojem dugogodišnjem radu  nagrađen brojnim odličjima na državnom i međunarodnom nivou.  Od  rujna 2009. godine  klub je promijenio naziv u TK klub „Prana“ te na mjesto predsjednika dolazi Goran Cvitak dok Miroslav Ivanković i i dalje ostaje u klubu ali kao član Skupštine.

Od rujna 2009. godine klub je uz stariju grupu pokrenuo program  za vrtićance kako bi  i djeca od 3 do 7 godina imala priliku upoznati se sa ovom vještinom te tako postajemo jedini taekwondo klub u županiji koji učlanjuje taj uzrast.

Brojnom odazivu vrtićanaca doprinjeo je i  stručni tim odnosno voditelji  i djelatnici vrtića zajedno sa Ravnateljicom, Gospođom Marinom Gojak. Kako većina  djece u toj dobi teže ulaze u sportske klubove prvenstveno radi promjene okruženja  i društva, uspjeli smo od vrtića dobiti dvoranu na Baniji  i u Grabriku što je  znatno utjecalo na brzinu njihove adaptacije a također olakšalo i roditeljima koji djecu ne moraju voditi na trening u neke udaljenije vrtiće.

Program smo započeli održavanjem atraktivnih demonstracije po svim vrtićima u županiji što je rezultiralo uspješnim animiranjem djece i roditelja.

Klub za sada  bilježi oko 100 članova koji trenutno osim u klupskoj dvorani u Senjskoj 59 treniraju i u OŠ Grabrik.