O KLUBU

Taekwondo klub Prana je danas jedan od najmasovnijih klubova u Karlovcu, te jedini klub koji je otvorio vrata djeci sa teškoćama u razvoju.

Klub postoji već više od 11 godina te u njemu danas trenira veliki broj djece svih dobnih uzrasta. Klub uz glavnog trenera Gorana Cvitaka, vode još tri školovana trenera Luka Vlašić, Petar Lukežić i Marko Strusa.

Treninzi se održavaju u dvije dvorane u vojarni te u dvorani  u Senjskoj ulici.

Klub svake godine ostvaruje izuzetno zapažene rezultate na međunarodnim, državnim i europskim prvenstvima. Svake godine članovi kluba osvoje preko 200 odličja, 20 ekipnih plasmana. Istakli bi zlatno odličje na Europskom para prvenstvu, peto mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u Španjolskoj, te brojna odličja na državnim prvenstvima i G1 turnirima u para, poomsae i borbenim disciplinama.  Također bi istakli da neki natjecatelji kluba kontinuirano ostvaruju kategorizaciju od strane HOO.

Klub također organizira razne izlete, ljetnje kampove ( 2019. godine u Hostelu Selce), demonstracije i druženja u cilju kvalitetne socijalizacije djece unutar kluba.

Klub  od 2017. godine pokazuje izuzetan napredak na svim poljima, te je tako i vrednovan od strane KŠZ-a

Klub od 2017. godine intenzivno uređuje prostor u bivšoj vojarni Luščić. Prostor je veličine 500 m2. Uz mnogo truda i zalaganja članova, roditelja, prijatelja i donatora, uz tisuće i tisuće volonterskih sati, dvorana je od lipnja 2020. godine konačno u funkciji. Prostor se sastoji od dvije dvorane, tri svlačionice, sanitarnog čvora, velikog hola u sklopu kojeg je čekaonica i upisni pult. U procesu uređenja je teretana kluba, te se od druge godine očekuje i završetak treće dvorane. Vrlo smo ponosni na naš trening centar te vjerujemo da će se u njemu ostvariti mnogi VELIKI rezultati natjecatelja.