Radno u bivšoj vojarni Luščić

Taekwondo klub Prana pokazuje veliki trud oko uređenja objekta u vojarni Luščić

Taekwondo klub Prana u suradnji sa roditeljima i prijateljima od 5.4. 2017. godine sudjelovali su u niz  akcija u cilju renovacije prostora bivše vojarne „Luščić“ u kojima je odrađeno oko 1300 sati.

Zadnja tri tjedna pretežno se radilo na sanaciji krova te je preslagano oko 40 posto krova na kojem je zamjenjeno oko 3000 crijepova i nešto letvi. Naručene su i vertikale žljebova s obzirom da se sva kišnica slijeva direktno u zid objekta. Održavanje okoliša također zahtjeva dosta vremene s obzirom da se radi o poprilično velikoj površini. Prijašnjih mjeseci temeljito se je radilo na brušenju i farbanju stolarije dok je najviše vremena potrošeno na struganju unutarnjih zidova. Prostor ima dva ulaza čija vrata su na novo renovirana te zaključana.

Ovom prilikom zamolili bi određene pojedince koji se kreću unutar vojarne da nam daju priliku da objekat uredimo s obzirom da su već neka postavljena stakla nanovo razbijana kamenjem a bilo je i nekoliko pokušaja provale vrata.

Na početku ovog projekta članovi kluba i uprava bila je izuzetno skeptična oko preuzimanja brige o tako devastiranom objektu, ali dobra volja i pomoć koju su pokazali članovi,roditelji članova, prijatelji, moja obitelj  i donatori motivirala nas je da nastavimo sa radom te vjerujemo da će trud biti i nagrađen.

Kako u klubu trenira velik broj članova, dugi niz godina bili  prisiljeni treninge održavati osim u klupskom prostoru u Senjskoj, još i u OŠ Grabrik i u Domu oružanih snaga Zrinski. Takav način rada zahtjevao je konstantno prenošenje velike količine opreme na te lokacije Ovaj objekat će nam dati mogučnost da proširimo kapacitete i što se tiče dvoranskog prostora a tako i trenersko kadra. U klubu uz mene vode još dva trenera, Željko Jurčić i Tihana Brković Skukan te pomočna trenerica Ana Ostoja. Plan nam je u program treninga uvesti još barem dva trenera kako bi svaki bio specijaliziran za određene segmente od kondicije, borbene taktike, tehnike te naravno za one manje kako bi imali sve potrebno za njihov zdravi i zanimljivi sportski razvoj

Konačno će nam se otvoriti mogučnost da se treninzi za različite grupe odvijaju u isto vrijeme s obzirom da ćemo imati jednu dvoranu od 130 m2 te jednu od 65 m2. U planu nam je napraviti i teretanicu za potrebe članova i roditelja.

Donatori; Ena, Centar B, Roberting, Odeta, Kelteks, Bit Promet,

%d bloggers like this: