Taekwondo klub Prana započeo sa programom- sportski odgoj predškolaraca i školaraca-

Taekwondo klub Prana započeo sa programom- sportski odgoj predškolaraca i školaraca-

U srijedu, 13. rujna, taekwondo klub Prana započeo je sa provođenjem programa “sportski odgoj predškolaraca i školaraca”. Demonstracija je održana u vrtićima Novi centar, Grabrik, Rakovac, Švarča te u OŠ Švarča. Članovi kluba demonstrirali su djeci osnovne elemente taekwondoa. Program je započeo TKD formom zatim su se pokazale nožne tehnike  na fokuserima, samoobrana, te  tehnike probojnosti, odnosno lomovi dasaka koji su oduševili predškolarce. Djeca su na kraju  prezentacije sa velikim pljeskom nagradili članove kluba, te im je podjeljen informativni materijal o načinu upisa u klub.

Ovo je već deveta  godina da klub na ovaj način  provodi promociju taekwondoa kod djece predškolske i školske dobi.
Razvojni program je usmjeren na djecu uzrasta od 4 godina te je vrlo važno napomenuti da se trening kod mlađih skupina ne sastoji od borbi i sparinga već od osnovnih sportskih aktivnosti ( osnovne taekwon-do tehnike, sportske igre, poligoni, zabava), te da je to program  koji nije samo usmjeren na „stvaranje vrhunskih sportaša“i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta kroz rekreativni sport.

Klub je ovaj program započeo 2008. godine kao prevencija na česte poremečaje u ponašanju kod djece poput: agresivnosti, hiperaktivnosti, tjeskobe, neusredotočenosti, autsajdersko ponašanje, nedruštvenost, niska razina samopouzdanja.

S obzirom na veliki interes djece klub je formirao još dodatnih grupa te se pozivaju svi zainteresirani da se najave treneru kluba Cvitak Goranu na 091 552 0146 i da nas posjete u našem prostoru u Senjskoj 59.

Galerija

%d bloggers like this: