Tkd Prana započeo sa programom -taekwondo za najmlađe-

Taekwondo kub Prana u karlovačkim vrtićima

U utorak, 20. rujna, taekwondo klub Prana započeo je sa provođenjem programa “taekwondo za najmlađe”. Demonstracija je održana u vrtiću Švarča gdje su prisustvovala i djeca iz vrtića Rakovac.Članovi kluba demonstrirali su djeci osnovne elemente taekwondoa. Program je započeo TKD formom zatim su se pokazale nožne tehnike  na fokuserima te  tehnike probojnosti, odnosno lomovi dasaka koji su oduševili predškolarce.Djeca su na kraju ove prezentacije sa velikim pljeskom nagradili sve sudionike te im je podjeljen informativni materijal o načinu upisa u klub.

Ovo je već osma  godina da klub na ovaj način  provodi promociju taekwondoa kod djece predškolske dobi.
Razvojni program je usmjeren na djecu uzrasta od 4 godina te je vrlo važno napomenuti da se trening kod mlađih skupina ne sastoji od borbi i sparinga već od osnovnih sportskih aktivnosti ( osnovne taekwon-do tehnike, sportske igre, poligoni, zabava), te da je to program  koji nije samo usmjeren na „stvaranje vrhunskih sportaša“i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta kroz rekreativni sport.

Klub je ovaj program započeo 2008. godine kao prevencija na česte poremečaje u ponašanju kod djece poput: agresivnosti, hiperaktivnosti, tjeskobe, neusredotočenosti, autsajdersko ponašanje, nedruštvenost, niska razina samopouzdanja.

S obzirom na veliki interes djece klub je formirao još dodatnih grupa te se pozivaju svi zainteresirani da se najave treneru kluba Cvitak Goranu na 091 552 0146 i da nas posjete u našem prostoru u Senjskoj 59.

%d bloggers like this: