Goran Cvitak

 

1987 – 1989. godine

aktivno se bavim  gimnastikom u Sokolskom domu u Karlovcu pod vodstvom  Gospodina Željka Šančića. U te tri godine koje su za mene bile jedno kvalitetno iskustvo, moje sportske potrebe su se počele mijenjati, usprkos mog talenta za taj sport  koji su prepoznali moji roditelji i treneri u klubu.

1990. godine

upisujem se u „Deep te kjon“,  klub borilački vještina, u kojem pod vodstvom trenera Davorina Ivankovića i Zvonimira Tarnika započinjem svoju natjecateljsku karijeru u borilačkim vještinama te 1994. godine ulazim u hrvatsku kickboxing reprezentaciju.

1994.godine

postajem član Budokai centra u Zagrebu u kojem odrađujemo pripreme za natjecanja u inozemstvu pod vodstvom dr. Emina Topića.

1996.godine

potreba za usavršavanjem u borilačkim vještinama me vodi u Taekwondo klub „Geum Gang“ u Karlovcu, gdje upoznajem trenera Miroslava Ivankovića te postajem član kluba .Moja daljnja potreba i znatiželja me dovela do faze gdje sam 1998. godine  počeo paralelno trenirati u TKD „Guem Gang“ i u Aikido klubu „Karlovac“, te u tom periodu prisustvujem raznim TKD i Aikido seminarima u Rijeci i Zagrebu.

1999.godine

počinjem trenirati Taekwondo u TKD klubu „Karlovac“, pod vodstvom Miroslava Brežana i sadašnjeg izbornika i trenera Hrvatske Taekwondo reprezentacije Seung Ki Honga.
U tom klubu stjećem mnoga iskustva i znanja koja su me potakla na razmišljanje o vođenju vlastitog kluba.

2001.godine

organiziram demonstracije u OŠ „Turanj“  gdje je interes za ovaj sport pokazalo 40-ak djece. Uz dogovor ravnatelja škole uspijevamo dobiti termine za treninge koji su bili dosta nezgodni s obzirom na školske smjene, što je rezultiralo mojem angažiranju za pronalazak prostora koji nam nudi adekvatne termine. U dogovoru sa mojim prijašnjim trenerom Miroslavom Ivankovićem uzimamo prostor u Grabriku u najam i uređujemo ga u dvoranu za TKD. Kao trener TKD kluba „Dijamant“ počinjem organizirati razne demonstracije po osnovnim i srednjim školama te se otvaraju sekcije u OŠ „Mahićno“ i  OŠ „Draganić“ gdje je 70-tak djece pokazalo velik interes za ovaj sport.

2006.godine

započinjemo sa demonstracijama po vrtićima gdje je dječja znatiželja za ovom vještinom osobito došla do izražaja te se otvara i sekcija za djecu predškolske dobi u dvorani vrtića „Dubovac“.

2009.godine

TKD klub“ Dijamant“ mijenja ime u „TKD „Prana“ koji sada ima termine u domu HV Zrinski. Iste godine ponovno su organizirane demonstracije po svim vrtićima u Karlovcu te klub sada posjeduje jednu stabilnu strukturu djece predškolske dobi i djece školske i studentske dobi koji u zasebnim terminima danas marljivo treniraju u klubu.

Moji rezultati na natjecanjima:

Prvenstvo Hrvatske na KA-TE-DO natjecanjima
Prvo mjesto 1993, 1994, 1995, 1996, Zagreb

Božićni Kup u KA-TE-DO-u
Prvo mjesto 1994, Zagreb

Prvenstvo Hrvatske na Kickboxing natjecanjima, (Light contact), klasa Super FIGHT
Prvo mjesto 1995. Krapina

Prvenstvo Hrvatske na Kickboxing natjecanjim, (Semi contact), klasa Super FIGHT
Prvo mjesto 1994, Zagreb
Prvo mjesto 1995, Zagreb

Europski Kup u Kickboxingu (Semi contact), Beč (Austrija)
Drugo mjesto 1994, Beč

Prvenstvo Hrvatske u formama, Zagreb
Prvo mjesto 1997, Zagreb

Državno Budokai natjecanje (Point karate)
Drugo mjesto 1996, Zagreb

Europski Kup u TAEKWONDO-u, Stuttgard (Njemačka)
Treće mjesto 1996, Stuttgard

Te brojna 1. I  2. mjesta na raznim županijskim i međuklupskim natjecanjima u taekwondou, kickboxingu, samoobrani i  natjecanjima probojnosti (lom daske).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *