Upoznajte Yumeiho

Kako se uspješno boriti protiv bolesti novog doba?

Upoznajte Yumeiho

U Karlovcu od jeseni kreću radionice Yumeiho terapije –kombinacije masaže i vježbi koja se pokazala iznimno uspješnom u rješavanju bolova u kralježnici, zglobovima, glavobolje, mialgije, asimetrije koštanog i mišićnog sustava, menstrualnih tegoba, prekomjerne težine, hipertenzije, hipotenzije, stresa, depresije

Stil života s nedovoljno kretanja, tjelesnom neaktivnosti i nedisciplinom uzrok je bojnih tegoba kojih često nismo niti svjesni sve dok ne rezultiraju komplikacijama, često i u vidu težih oboljenja. Među prvim posljedicama je loše držanje. Danas je zapravo jako teško naći osobu za koju se može reći kako se u potpunosti pravilno drži, a upravo nesimetrija tijela uzrokovana pogrešnim držanjem, vodi do poremećaja ravnoteže cijelog tijela, onemogućava pravilan rad unutarnjih organa, cirkulaciju te uzrokuje glavobolje, probleme s mišićnim sustavom, prekomjernom težinom, depresiju, hipertenziju.

Kombinacijom masaže i vježbi do tjelesne simetrije

Karlovčani će se od jeseni putem radionica „100 zahvata za ravnotežu tijela i zdravlje“ moći upoznati s metodom tradicionalne orijentalne medicine pod nazivom Yumeiho. Radi se o prirodnoj metodi samoizliječenja koja se temelji na teoriji težišta tijela. Utemeljitelj te metode je dr. Saionji Masayuki (osnivač Međunarodnog instituta  za preventivnu medicinu  u Tokiju), a sve je veći broj zemalja koje Yumeiho primjenjuju kao službenu terapiju.

Danas se Yumeiho kao službena terapija primjenjuje u Japanu, Kini, Rumunjskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rusiji. Međunarodni institut za preventivnu medicinu ima oko tri tisuće suradnika koji su završili Yumeiho tečajeve u raznim dijelovima svijeta. U Hrvatskoj se ova metoda primjenjuje od 2001 godine.

Namijenjeno djeci, trudnicama, sportašima, osobama koje puno sjede ili stoje, osobama s motoričkim teškoćama

Korisnici ove metode su sve osobe koje imaju problema s držanjem neovisno o dobi ili spolu. Yumeiho se može primjenjivati kod sasvim male djece već od 4 mjeseca, preporuča se kod  skoliotičnog držanja kao vrlo čestog problema školske djece, kod trudnica u smislu preventivnog djelovanja. Sve se više koristi kod sportaša opterećenih intenzivnim treninzima kao što su gimnastičari, rukometaši, plesači, sportaši u borilačkim vještinama, kod osoba koje u sklopu posla dugo stoje ili sjede te starijih osoba, zbog oslabljene cirkulacije, nedovoljnog kretanja, depresije.

Osnova metode su 100 zahvata koji imaju cilj ispraviti zdjeličnu regiju, pravilno postaviti kralježnički stup, rasteretiti meko tkivo kroz masažu i vježbe. Sama terapija se sastoji od metoda gnječenja i pritisaka te laganih manipulacija koštano-zglobnih struktura.

Kao nadopuna masaži koriste se Yumeiho vježbe. Radi se o 48 vježbi vrlo jednostavnih, primjenjivih svugdje i za sve uzraste. Cilj Yumeiho vježbi je opuštanje, istezanje, bolja elastičnost, pokretljivost zglobova, bolja cirkulacija i kondicija. Prevencija su  nepravilnom držanju, skoliozi, menstrualnim tegobama, ukočenosti, pospanosti, umoru , poremećaju cirkulacije, stresu…

Na radionicama će se uz teorijski, praktični dio i demonstracije upoznavati osnove Yumeiho masaže uz pasivno razgibavanje i istezanje zglobova uzduž cijelog tijela. Upoznat će se i vježbe kao sastavni dio Yumeiho masaže.

Radionice će se održavati u Teakwondo klubu Prana – Senjska 59 (iznad salona vjenčanica) u terminima subotom od 10,00 do 16,00

Radionice će se održavati u manjim grupama radi individualnog pristupa te se potrebno najaviti ili poslati iskaz interesa. O točnim datumima održavanja biti ćete na vrijeme obaviješteni.

Poželjno je doći u pamučnoj, udobnoj odjeći jer se masaža izvodi na strunjači uglavnom u ležećem, sjedećem ili klečećem položaju.

KONTAKTI I INFORMACIJE

Sandra Mahečić,

Yumeiho praktičar

0915280769

sandra.mahecic@gmail.com

Goran Cvitak

Bacc oec, trener taekwondoa

0915520146

gorancvitak@net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: